Wilt u zelf uw grasveld aanleggen, volg dan de beschrijving hieronder. Van Rooij biedt echter ook compleet aangelegde grasvelden. Zo heeft u een top grasmat zonder zorgen of rugklachten.

Professionele aanleg

Van Rooij beschikt over professionale apparatuur voor het verwijderen van bestaande grasmatten, lasergestuurd egaliseren en de aanleg van de nieuwe grasmat. Hierdoor kan in korte tijd een kleine en grote grasmat aangelegd worden tegen scherpe prijzen. Daarnaast verzorgt Van Rooij ook projectaanleg voor bedrijven & particulieren, van ontwerp tot aanleg en onderhoud. Kijk onder het kopje projectaanleg voor meer informatie.

Doe het zelf, een grasveld aanleggen

De aanleg van een grasveld is goed zelf te doen, maar een goede ondergrond en voorbereiding kan een hoop ellende schelen en verlengt het plezier dat u heeft van uw grasmat.

Voorbereiding is het halve werk van een mooi gazon

U begint met de grond eerst om te spitten . Vóór het spitten de grond bemesten met oude stalmest, veenkompost of bladaarde. De grond waarop u graszoden gaat leggen, moet volkomen vlak zijn. Bovendien moet de ondergrond na het spitten weer in een vaste toestand zijn. Alle oneffenheden met bijvoorbeeld de hark gelijk maken. De grond aanrollen of met de hielen aandrukken en aanstappen en daarna de bovenlaag losharken. Wanneer u de grond niet goed aandrukt dan zakt de grond bij regenval in, wat later 'n onregelmatig gazon zou kunnen geven. Is de grond vlak en droog, dan strooit u voldoende organische mest uit voor een goede aanhechting, eventueel kan met extra kalk de pH waarde worden gecorrigeerd. Van Rooij adviseert u graag over de beste voorbereiding van de ondergrond.

Graszoden mogen niet uitdrogen tijdens het leggen

Zorg dat de grond voldoende vochtig is, indien nodig van te voren met water besproeien. Zorg ervoor dat de graszoden niet uitdrogen . Maak ze eventueel vochtig en bescherm ze tegen de zon. Rol de graszoden zo snel mogelijk na ontvangst uit, zodanig, dat ze strak tegen elkaar komen te liggen. Na het leggen van de zoden moeten ze stevig worden aangerold of aangeklopt en daarna bewaterd. Geef de eerste paar weken voldoende water afhankelijk van de temperatuur.

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en u ontvangt van ons binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Grasmatten strak gelegd   

Contact gegevens

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en u ontvangt van ons binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Graszoden

Contact gegevens

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en u ontvangt van ons binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Graszoden

Copyright © van Rooij Graszoden 2024 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring