Gras aanleggen in eigen tuin | Van Rooij legt uitgras-aanleggen-Van-Rooij

Gras aanleggen in uw tuin voor een heerlijke zomer? Spelen op het gras, liggen op eigen gazon of gewoon genieten! Graszoden leggen doet u makkelijk zelf of laat voor extra gemak doen door Van Rooij!

Gras aanleggen: wanneer?

Graszoden kunt u het beste leggen wanneer het groeiseizoen voor gras weer begint. Wanneer de laatste sporen van de winter verdwijnen en de eerste lente dagen beginnen. Dit is meestal rond maart of april! Door graszoden te leggen in deze wat warmere maanden kan het gras straks heerlijk groeien! Ook helpt een lenteachtig buitje bij het aanleggen van graszoden. Gras houdt immers van water!

Gras aanleggen: hoeveel graszoden heb ik nodig?

Bij het aanleggen van graszoden houdt u rekening met de grootte van het gewenste gazon. Deel de oppervlakte in m2 door het aantal m2 graszoden dat u koopt bij Van Rooij. We raden u wel aan om iets ruimer te rekenen, niets is zo vervelend als moeten stoppen met gras aanleggen omdat u net een meter te kort heeft! "Toch twijfels over hoeveel graszoden u nodig heeft bij het aanleggen van graszoden? Van Rooij rekent graag met u mee!"

Gras aanleggen: stap voor stap.

Gras aanleggen is een van de dingen die u prima zelf kunt doen. Wel kan het vrij zwaar en tijdrovend zijn! Mocht u het aanleggen van graszoden en nieuwe gazons liever uitbesteden aan een ervaren partij? Dan kunt u altijd contact opnemen met het team van Van Rooij!

  1. Om graszoden aan te leggen, begint u met het bepalen van de plek van uw gazon.
  2. Vervolgens bestelt u de juiste hoeveelheid graszoden bij Van Rooij. Deze komen uit eigen teelt!
  3. Zorg voor een optimale ondergrond: verwijder oud gras, stenen, wortels etc. en spit de grond goed om.
  4. Voordat u de graszoden aanlegt, dient u de grond even goed te harken. Dit gaat om het bovenste laagje van 1 tot 2 cm, meng dit evt. met compost en potgrond voor meer voedingstoffen.
  5. Maak vervolgens de ondergrond vlak, en compact door te stampen! Maak de grond ook goed nat!
  6. Vervolgens kunt u de graszoden uitrollen! Het mooist wordt uw gazon wanneer u de graszoden zo aanlegt, dat de naden niet op één rij liggen. Dit heet een halfsteensverband.
  7. Nu kunt u de graszoden goed aanstampen en randjes afwerken met een kantsteker.
  8. Maak het aanleggen van graszoden af door de zoden goed te bewateren!

Maak a.u.b. uw keuze:

Copyright © van Rooij Graszoden 2022 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring