Graszoden maaien in Oss 

Graszoden-onderhouden

Met verse graszoden in uw tuin ontstaat ook de noodzaak tot goed onderhoud. Dit draagt niet alleen bij aan de groei van uw gazon, maar ook aan de uitstraling van uw tuin. Bij het maaien van graszoden in Oss is het verstandig om u eerst te verdiepen in het gras maaien. Maait uw grasmaaier het gazon te kort, dan oogt uw zonneweide minder mooi. Ideaal is een maaihoogte van 2,5 tot 3 centimeter. Het gras dat loskomt door het maaien, vangt u op in de grasvanger of u haalt het er met een hark vanaf. Vergeet dit laatste niet want anders vormt zich schimmel of onkruid op uw graszoden. 

Gras gezond houden met onderhoud 

Behalve maaien komt er nog meer werk op u af bij nieuwe graszoden onderhouden, namelijk: 

Zorg er met onderhoud voor dat u de werkzaamheden op het juiste moment uitvoert. We helpen u graag met het in kaart brengen van het onderhoud van uw gazon. Neem contact op voor advies of het maken van een afspraak.  

Graszoden besproeien 

Elke dag de waterslang erbij pakken is niet nodig met vers gras. Wel doet u er goed aan om in periodes van droogte elke week 1 of twee keer langdurig uw graszoden van water te voorzien. Voor langere tijd het gras bevochtigen, heeft meer effect dan dagelijks kortdurend uw graszoden te besproeien. Waarom dit zo is en wat u kunt doen om uw verse graszoden in goede conditie te houden, leggen onze hoveniers u graag uit in een persoonlijk gesprek

Nieuwe graszoden van mest voorzien 

Mest op graszoden in Oss zorgt voor een sterke wortelstructuur. Sterk gras is minder vatbaar voor de invloeden van hevige stortbuien, te weinig zonlicht en schade door vorst. Bij het bemesten heeft u de keuze uit organische mest en kunstmest. Wat voor u de beste keuze is, leggen we u graag uit. Stel ons uw vragen en neem direct een kijkje bij onze projecten

Vervangen van beschadigde delen gras 

Delen van uw gras die er niet mooi of beschadigd uitzien, moeten worden vervangen om uw gras op zijn mooist te houden. Na het vervangen gebruikt u de graszoden probleemloos als voetbalveld, speelweide of zonneweide. Het onderhoud van graszoden in Oss heeft nogal wat voeten in de aarde. Vraag gratis offerte aan en verbaas u over onze betaalbaarheid. Door het onderhoud van uw grasmatten uit te besteden kijkt u altijd uit op een gazon dat uitnodigend en gezond is.  

Laat uw reactie achter

Copyright © van Rooij Graszoden 2024 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring