Graszoden onderhouden

Voor een optimaal onderhoud van uw grasmat volgt u onderstaande beschrijving of u neemt contact op met Van Rooij, zodat wij uw graszorgen uit handen kunnen nemen.

Een gazon is meestal een centraal onderdeel van de tuin, maar toch schiet het onderhoud soms tekort. Terwijl een gazon niet het meest veeleisende deel van uw tuin is. Goed en vooral regelmatig onderhoud wordt beloond met een fraai, gezond grastapijt.

Voor de bemesting heeft u de keuze uit kunstmest of organische mest.

Bij het gebruik van kunstmest strooit u in maart of april per 100 m² 4 tot 5 kg korrelmest, waarin Stikstof (N), Fosfaat (P) en Kali (K) zit. Na deze voorjaars / basisbemesting bemest u eenmaal in de zes weken met een Stikstof-kunstmest in een dosering van 1 tot 2 kg per 100 m² .

Om verbranding te voorkomen kunt u echter pas na de eerste regenbui of besproeiing weer gebruik maken van het grasveld. Echter kan teveel regen of besproeiing de kunstmest weer wegspoelen en na September kan schimmel ontstaan wanneer nog steeds kunstmest gestrooid wordt.

Gebruikt u echter langzaam werkende organische gazonmeststoffen, dan kunt u de hoeveelheid mest aanpassen aan de langzaam vrijkomende nutriënten. U loopt hierbij ook geen risico op verbranding en kunt uw grasveld continu gebruiken.

Maai uw gazon niet te kort en vooral regelmatig.

Veel gazons worden te kort gemaaid en daardoor zien ze er minder fraai uit dan het geval kan zijn wanneer u een maaihoogte van 2,5 a 3 cm aanhoudt. Maai regelmatig (zo vaak als nodig) zodat u niet overdadig veel maaisel krijgt. Vang het gemaaide gras op in een grasvanger of hark het af.

Dat voorkomt de groei en verspreiding van schimmels en onkruiden.

Pas op, uw gras kan lui worden bij verkeerd sproeien

Sproei niet te veel en te snel om het gras niet lui te maken. De wortels gaan dan niet diep de grond in. Bij droogte 1 of 2 maal per week 's avonds sproeien. Wanneer u sproeit, doe het dan enige uren achtereen. Dat is veel beter voor uw gazon dan vaak en weinig sproeien. Stel bij droog weer ook de maaimachine wat hoger af.

Met goed onderhoud kunt u weer jaren genieten van uw gazon

Wanneer u jarenlang over het gras loopt, wordt de bovenlaag zeer vast en krijgen de wortels een tekort aan zuurstof. Uw gazon leeft ervan op wanneer u met een mestvork of handprikker op 10 cm afstand en minstens 10 cm diep gaatjes prikt.

Regelmatig doorluchten van het gazon gaat mosgroei tegen. Eén à tweemaal per jaar met een verticuteerhark uitkammen is goed voor uw gazon.

Daarnaast is het belangrijk om de pH waarde van het gras rond pH 5 te houden, dit kan gedaan worden met kalk in het najaar.

Is uw gras niet meer te redden? Vervangen is een goede optie!

Wanneer de grasmat niet meer te redden lijkt kan het interessant zijn om het gras te vervangen. De oude grasmat wordt professioneel verwijdert en gerecycled. De ondergrond wordt weer optimaal bemest, geëgaliseerd en voorbereid op een nieuwe grasmat, zodat u weer jaren vooruit kunt.

Van Rooij is gespecialiseerd in het vervangen van grasvelden, hierdoor kunnen wij snel, efficiënt en voordelig een nieuwe grasmat aanbrengen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en u ontvangt van ons binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Aanleggen graszoden

Contact gegevens

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en u ontvangt van ons binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Graszoden

Contact gegevens

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en u ontvangt van ons binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Graszoden

Copyright © van Rooij Graszoden 2024 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring